Ozvaničena saradnja sa Fondacijom Nataša Kovačević

Nataša Kovačević – ambasador FIBA Europe za mlade
13/04/2014
Lučijano Kapikjoni u poseti fondaciji
17/07/2014
Prikaži sve

U pres sali Sportskog društva Crvena zvezda potpisan je Protokol o saradnji između Fondacije Nataša Kovačević i SD Crvena zvezda.

Protokol o saradnji su potpisali v.d. generalnog sekretara SD Crvena zvezda gospodin Igor Milojević i Nataša Kovačević.

Fondacija je dobila na korišćenje prostorije u ulici Ljutice Bogdana 1a i imaće podršku SD Crvena zvezda.

Ideja ovog fonda je da podigne svest sportista o osiguranju i zdravstvenoj zaštiti, kao i da žensku košarku vrati na staze stare slave.

– Fondacija nije deo SD Crvena zvezda, ali nam u svakom slučaju jako znači svaka vrsta podrške. Kada sam se suočila sa teškom životnom situacijom, shvatila sam koliko je podrška prijatelja u najtežim momentima bitna. Takođe, svesna sam da sportisti ne znaju na koliku zaštitu imaju pravo. Dosta sam čitala o popularnosti ženske košarke 80-tih godina, tako da je jedan od ciljeva da se i ženska košarka stavi rame uz rame sa muškom – napomenula je Kovačevićeva.

Nataša Kovačević je veliki optimista kada je rad ove organizacije u pitanju i ističe da je jedan od ciljeva i podizanje svesti o obrazovanju.

– Obrazovanje je najvažnije. Tek sada razumem reči mojih roditelja „Uči školu, ko zna šta može da se desi!?“. Za ostvarenje ovih ciljeva potrebno je saosećanje, a ne sažaljenje. Potrebno je probuditi svest kod sportista da nisu sami.

Facebook