Osnovana je ”Fondacija Nataša Kovačević“

Nataša Kovačević – ambasador FIBA Europe za mlade
13/04/2014
Prikaži sve

Nataša Kovačević, heroina srpskog društva i sporta, koja je svojom hrabrošću i pozitivnim stavom pokazala pravi način suočavanja sa životnim preprekama, osnovala je fondaciju koja će nositi njeno ime.

Misija ove fondacije je da pomogne sportistima koji se suočavaju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, pomoć mladim talentovanim sportistima ne samo u sportskom razvoju već i kod obrazovanja i promocija ženskog sporta, naročito ženske košarke. Takođe, voleli bismo da promovišemo dodatne vrste osiguranja koje bi bile prilagođene sportistima“ – izjavila je Nataša u Beogradu.

Nataša je u februaru 2014. godine, proglašena za ambasadora FIBA Europe mladih za žensku košarku.

Ideja za fondaciju je potekla od gospodina Lučijana Kapikjonija, koji je na čelu jedne od najprestižnijih sportskih agencija u Evropi.

„Nažalost, Nataša se suočila sa problemom koji joj je promenio život, ali mi smo svi danas ovde, da zajedno, pokušamo da izvučemo nešto pozitivno iz cele situacije. Ona je jedan od najzanimljivih igrača sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Toliko je jaka. U životu sam video mnogo šampiona i za mene ona je jedna od njih. Svakako da zaslužuje svo moje poštovanje kao i bez sumnje poštovanje celokupnog srpskog naroda.„, rekao je gospodin Kapikjoni, koji je naveo i da je jedan od ciljeva fondacije osiguravanje sportista u slučaju da se suoče sa određenim zdravstvenim problemima.

„Učinićemo sve da ovo bude uspešan projekat. Igrači ne mogu ni da zamisle da može da im se desi nešto slično. Zato želimo da pošaljemo poruku svetu kako bi sportisti shvatili značaj ove fondacije i kako bi nam pomogli u ostvarenju ciljeva“- zaključio je gospodin Kapikjoni.

Predsednik KK “Crvena zvezda” gospodin Nebojša Čović ponudio je punu podršku konceptu fondacije.

„Nataša je pravi primer kako bi se trebalo boriti u nekim situacijama. Mislim da igrači ne shvataju da život nije bajka. Ova fondacija i njeni ciljevi donose nešto novo i svakako je da će imati našu podršku.“

Facebook