Nataša Kovačević ponovo u Zvezdi i na parketu

POSETA MAKEDONSKOJ KOŠARKAŠKOJ FEDERACIJI
03/11/2015
The Frajle predstavile petu Frajlu – Natašu
10/11/2015
Prikaži sve

04.11.2015.

Nataša Kovačević ponovo u Zvezdi i na parketu!

UZ SAOPŠTENJE
Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Mađarskoj, objavljuje svoj povratak na košarkaški teren i to kao igračica KKŽ Crvena zvezda!

Nekadašnja prvotimka našeg kluba, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008.godine, igrajući za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac i mađarski Ðer.

Nakon tog 7. septembra 2013. godine, kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.

Postala je inspiracija mnogima i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.

To pokazuje i na ovom primeru. Nataša je velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

I to će se dogoditi u najskorijoj budućnosti. Nataša vec dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije. KKŽ Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS, FIBA i da u ovom, po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket.

KKŽ Crvena zvezda

Facebook